Presentem el programa del V Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània

Presentem el programa del V Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània 08/10/2021

Enguany, el V Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània se celebrarà a Mallorca els dies 22, 23 i 24 d'octubre de 2021

La ciutat de Palma acollirà el tercer cap de setmana d'octubre la cinquena edició del simposi, organitzada pel Consell Insular de Mallorca i l'Institut Ramon Muntaner

Aquesta edició se centrarà en la relació que lliga la festa, el dimoni i el foc i reunirà experts en la matèria vinguts d'arreu dels territoris de parla catalana.

Les jornades formatives tindran lloc al Teatre Municipal mar i Terra de Palma (Carrer de Sant Magí, 89) i durant els tres dies que duri el simposi s'exposaran estudis sobre la figura del dimoni en diferents moments del calendari festiu i adoptant diferents formes, relacionades amb les festes populars de molts pobles mediterranis.

En aquest sentit, el congrés respon a la voluntat de ser un espai de trobada i de reflexió per als diversos territoris de la Mediterrània, els quals comparteixen interessos culturals i pretén posar en comú l'activitat cultural i documental que porten a terme els diversos centres d'estudis localitzats als pobles i ciutats de Catalunya, València i les Illes.  

Aquesta cinquena edició marca la represa després de l'aturada forçada a causa de la Covid-19. Prèviament, el Simposi es va celebrar a les ciutats de Vic (2016), Reus (2017), Gandia (2018) i Andorra la Vella (2019).

El simposi està estructurat en els tres àmbits de treball següents: 

  1. Les identitats del dimoni. Les mil cares del dimoni. 

  2. El dimoni en el seu context. El dimoni en el seu infern. 

  3. Comunicacions de temàtica lliure. 

En el context del Simposi, Mallorca acollirà activitats complementàries (exposicions, tallers, etc.) obertes a la ciutadania.

Adjunt a la notícia trobareu el tríptic amb el programa del V Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània.

Us recordem que us podeu inscriure al Simposi fins al 20 d'octubre, a través del formulari que trobareu al següent enllaç: https://www.irmu.org/projects/simposiinternacional

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.