Presentem les III Converses Eiximenis 2021

Presentem les III Converses Eiximenis 2021 06/10/2021

L'Institut Ramon Muntaner, juntament amb l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, la Biblioteca Carles Rahola de Girona i la Diputació de Girona organitzem les III Converses Eiximenis

Les Converses Eiximenis són un espai de divulgació científica en què es presenten estudis inèdits tant de l'àmbit humanístic i social com en ciències naturals i del medi. 

En aquest sentit, les Converses Eiximenis volen ser un punt de trobada a la ciutat de Girona i un espai de divulgació científica de l’àmbit humanístic i social, i convertir-se en un dels equipaments emblemàtics per al sector dels investigadors, juntament amb els centres i instituts d'estudis locals i comarcals de les terres gironines i del públic interessat en l'actualitat de la recerca i la cultura al territori més immediat.

  • La primera sessió es portarà a terme el dilluns 25 d'octubre i presentarà l'estudi "La guerra dels Segadors a la regió de Girona. De la crema de Santa Coloma de Farners (maig de 1640) al setge de la ciutat de Girona (estiu de 1653)", el qual anirà a càrrec de l'historiador Xavier Solà, en conversa amb Xavier Torras, catedràtic d'Història moderna de la Universitat de Girona. Conduirà l'acte Elvis Mallorquí, doctor en Història per la Universitat de Girona. 
  • La segona sessió es portarà a terme el dilluns 29 de novembre i presentarà l'estudi "Passaports, passis fronterers i targetes de circulació: la documentació per passar la frontera pirinenca a les comarques gironines, 1955-1978", el qual anirà a càrrec de la historiadora Ariela House, en conversa amb Queralt Solé, professora del Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Secció Contemporània. Conduirà l'acte Enric Pujol, historiador, professor, escriptor i periodista, doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els estudis que s'hi presenten en aquestes Converses han estat mereixedors de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis, que convoca anualment l'Institut Ramon Muntaner en col·laboració amb la Diputació de Girona.

Els temes que es presenten estan vinculats a les terres de Girona i els exposen els investigadors o les investigadores que hi han treballat directament junt amb acadèmics especialistes que els han acompanyat en la recerca. El format de diàleg permet, d'una banda, adreçar-se a un públic ampli i, alhora, fer emergir d'una manera natural i sintètica aspectes essencials de les recerques, relacionar-les amb estudis ja existents o plantejar línies de futur.

Ambdues sessions es portaran a terme a la Biblioteca Carles Rahola (Carrer Emili Grahit, 4C), a Girona, a les 18.30 hores

Cal inscripció prèvia mitjançant els formularis següents: 

Adjunt a la notícia trobareu el programa de les III Converses Eiximenis. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.