Taller virtual Història i Patrimoni "Històries de terra i aigua: Literatura i territori"

Taller virtual Història i Patrimoni "Històries de terra i aigua: Literatura i territori" 06/10/2021

La Biblioteca Pública de Tarragona, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Muntaner i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, organitza el taller Història i Patrimoni "Històries de terra i aigua: Literatura i territori", que es portarà a terme en tres blocs entre els mesos d'octubre i desembre de 2021. 

Aquest taller es portarà a terme en format virtual a través de la plataforma Tellfy, una app de comunicació instantània que garanteix la privacitat de les teves dades personals.

El taller anirà a càrrec de Maria Franquet-Roca i Clàudia Pallisé Perelló

Maria Franquet-Roca és filòloga catalana i hispànica, llicenciada en Llengües i literatures modernes per la Universitat de Barcelona. Actualment, forma part activament del teixit associatiu i cultural de Riba-roja d'Ebre, d'on és regidora de Cultura i Igualtat, coorganitzant l'esdeveniment "Copa de lletres: literatura i vi" des de 2016, i essent la presidenta de l'Associació cultural "Coll de dama".

Aquest taller pretén fer un recorregut pels principals autors ebrencs del s. XX, prenent com a punt de partida i com a fil conductor el territori, analitzarem la relació entre les seves obres i el lloc en el qual se situen, així com les diverses tècniques narratives que apropen el lector als escenaris de casa nostra.

Clàudia Pallisé Perelló és biòloga humana i actualment està cursant els màsters en filosofia i bioètica i en salut pública internacional a la Universitat Lliure d'Amsterdam on resideix. Malgrat que la seva formació acadèmica és eminentment científica, té un estret vincle amb les humanitats i amb la literatura que l'han fet guanyadora de premis literaris locals i nacionals.

PROGRAMA: 

  • OCTUBRE - BLOC 1: Argila - Passeig per la prosa d’Artur Bladé, Sebastià Juan Arbó i Jesús Moncada.

  • NOVEMBRE - BLOC 2: Fang - Viatge líric per la poesia de Gerard Vergés, Desideri Lombarte i Zoraida Burgos.

  • DESEMBRE - BLOC 3: Aiguabarreig - Cap a on va, aquest riu? Una mirada concisa sobre la visió de la terra d’aigua de les nostres autores i autors coetanis.

La inscripció al taller és gratuïta però les places són limitades. Us podeu inscriure a través de l'enllaç següent: https://www.tellfy.com/es/join/?c=bibliotecatarragona&g=terraiaigua-tardor21 

Podeu consultar tota la informació sobre aquesta i les darreres activitats de la Biblioteca Pública de Tarragona al seu web: https://bibliotecatarragona.gencat.cat 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.