El Centre d'Estudis de Granollers organitza la ponència "El Vallès Oriental, objectiu militar durant la Guerra Civil"

El Centre d'Estudis de Granollers organitza la ponència "El Vallès Oriental, objectiu militar durant la Guerra Civil" 22/09/2021

El Centre d'Estudis de Granollers organitza la ponència "El Vallès Oriental, objectiu militar durant la Guerra Civil", a càrrec d'Oriol Dueñas (Universitat de Barcelona).

La ponència es portarà a terme el proper dijous 30 de setembre a les 19.30 hores a la Sala d'Actes del Museu de Granollers (C. d'Anselm Clavé, 40-42).

La Guerra Civil espanyola ha estat considerada un enfrontament de transició en l'evolució de la guerra, atès que s'utilitzaren tàctiques i armaments que fins aquests moment pràcticament no s'havien fet servir. Una d’aquestes tàctiques va ser els bombardeigs des de l'aire i el mar sobre la rereguarda, que provocaren centenars de víctimes i multitud de danys materials.

Durant els darrers dies de guerra, les tropes republicanes efectuaren centenars de voladures sobre els ponts del país per impedir l'avenç de les tropes franquistes i permetre la retirada de les forces republicanes, molts dels quals foren reparats acabada la guerra per presoners de guerra republicans. 

Aquesta ponència se centrarà en l'impacte que va tenir la Guerra Civil a la comarca del Vallès Oriental i, concretament, a la destrucció material que varen comportar els bombardejos franquistes i feixistes italians, especialment, durant els darrers dies de la guerra.  

L'acte és obert, però donada la situació d'emergència sanitària actual caldrà reservar, indicant nom, cognoms i telèfon personal, amb un correu electrònic a: secretaria@acgranollers.cat 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.