Èxit en la ruta cultural per Girona "Beguins a la foguera"

Èxit en la ruta cultural per Girona "Beguins a la foguera" 14/07/2021

El passat dissabte, 10 de juliol, i dilluns, 12 de juliol va tenir lloc la ruta cultural per Girona "Beguins a la foguera", organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Museu d'Història de Girona.

Cada visita guiada va comptar amb l'aforament complet i de la mà d'Elvis Mallorquí es va recórrer la Girona medieval per tal de conèixer qui van ser els beguins, tot recordant que feia 700 anys, el 12 de juliol de 1321, Pere Duran de Baldac, ciutadà de Girona, banquer i senyor de la casa forta de Baldac, a Aiguaviva, va ser condemnat a morir a la foguera, a les escales de la catedral, per ser beguí.

Aquest és el punt de partida de la recerca que fou guardonada amb una de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2020, convocada per l'IRMU amb el suport de la Diputació de Girona.

L'objectiu tant de la recerca com de la ruta ha estat rescatar de l'oblit el col·lectiu dels beguins i situar-los en el context de les primeres dècades del segle XIV en què van difondre's a la Mediterrània occidental.

Imatge: Fotografia de la primera ruta "Beguins a la foguera", el dia 10 de juliol de 2021. Font: Fons IRMU. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.