L'IEC convoca el Premi Rafael Patxot i Jubert 2022

L'IEC convoca el Premi Rafael Patxot i Jubert 2022 14/07/2021

L'Institut d'Estudis Catalans convoca el Premi Rafael Patxot i Jubert 2022, dirigit a premiar un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig. 

El premi comporta una dotació econòmica de 5.000€ i la publicació de la monografia guanyadora a la sèrie Premi Rafael Patxot i Jubert, de la Diputació de Barcelona. 

Rafael Patxot i Jubert (Sant Feliu de Guíxols, 187 - Ginebra, 1964) fou un meteoròleg, mecenes, bibliòfil i escriptor, que es va expatriar amb la seva família l'agost de 1936 i, pel seu desacord amb la política del règim envers a Catalunya, va rebutjar els oferiments rebuts els anys quaranta per tornar. 

El premi és ofert a una monografia sobre alguns dels aspectes afins a la trajectòria intel·lectual i científica de Rafael Patxot i Jubert: 

  • Cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes, l'excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana. 

  • Història medieval catalana, història de les ciències a Catalunya, història local de Sant Feliu de Guíxols i dret internacional en la defensa dels drets i valors humans. 

  • Astronomia i meteorelogia. 

Les candidatures s'han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l'IEC: https://premis.iec.cat/premis/premis_un.asp?id=4 

Termini d'admissió de candidatures: 3 de desembre de 2021 a les 13 hores. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.