Us convidem a la ruta cultural per Girona "Beguins a la foguera"

Us convidem a la ruta cultural per Girona "Beguins a la foguera" 30/06/2021

L'Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Museu d'Història de Girona, organitzem la ruta cultural per Girona "Beguins a la foguera", la qual es portarà a terme tant el dissabte 10 de juliol a les 10.30 hores, com el dilluns 12 de juliol a les 19.30 hores

El punt de sortida de la ruta serà el monument de Lleó a la plaça Calvet i Rubalcaba de Girona

El punt d'arribada de la ruta serà les escales de la catedral de Girona

La durada prevista serà d'una hora i mitja. 

Ara fa 700 anys, el 12 de juliol de 1321, Pere Duran de Baldac, ciutadà de Girona, banquer i senyor de la casa forta de Baldac, a Aiguaviva, va ser condemnat a morir a la foguera, a les escales de la catedral, per ser beguí. 

Aquest és el punt de partida de la recerca que fou guardonada amb una de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2020, convocada per l'IRMU amb el suport de la Diputació de Girona. 

Aprofitant l'efemèride, s'han organitzat aquestes dues visites guiades per tal de presentar els primers resultats de la recerca plantejada per diferents indrets de la ciutat medieval de Girona. 

L'objectiu de la recerca i de la visita és rescatar de l'oblit el col·lectiu dels beguins i situar-los en el context de les primeres dècades del segle XIV en què van difondre's a la Mediterrània occidental. 

Cada visita és gratuïta però l'aforament està limitat a 15 persones per ruta. 

Cal inscripció prèvia a info@irmu.org o bé al 977401757.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.