XII Espai Despuig. Generar i compartir coneixement en l’espai local: desenvolupament territorial i consciència social

XII Espai Despuig. Generar i compartir coneixement en l’espai local: desenvolupament territorial i consciència social 24/02/2021

Aquest 2021 es celebra la dotzena edició de l'Espai Despuig, que es durà a terme el proper divendres 5 de març de 2021, a les 18.00 hores, sota el títol "Generar i compartir coneixement en l’espai local: desenvolupament territorial i consciència social" i en format virtual a través de la plataforma Zoom.

L'Espai Despuig, que deu el seu nom a Cristòfol Despuig, autor de Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa (1557), és una trobada biennal organitzada per l'Institut Ramon Muntaner que té com a objectiu que els centres d'estudis hi puguin debatre tots aquells temes que els siguin d'interès, fomentant la crítica i l'anàlisi de diferents perspectives de l'actualitat dels territoris de parla catalana.

Enguany, la característica taula rodona voldrà donar resposta a preguntes cabdals entorn a la conscienciació sobre els projectes desenvolupats en el món local i com aquests es generen des dels centres d'estudis, quin impacte ha tingut el coneixement transmès als diferents territoris i que ha transformat aquests espais i societats a través de la transmissió de valors i reflexions crítiques. A més, també caldrà respondre qüestions sobre com defensar el coneixement après en i de l’àmbit local com a un element vertebrador en la manera de relacionar-nos entre nosaltres i amb l'espai de vida.

Participen:

  • Joan Busqueta i Riu, Vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida.

  • Gemma Carbó Ribugent, directora del Museu de la Vida Rural.

  • Clara Masriera Esquerra,  Tècnica de suport a la recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Modera: Victòria Almuni i Balada, professora, membre de la Comissió Cívica de patrimoni de les Terres de l'Ebre i vocal del patronat de l'Institut Ramon Muntaner.

Comptarem també amb la relatoria gràfica de Clara Tanit Arqué.

Per assistir a aquesta taula rodona cal fer una inscripció prèvia a l'adreça merce@irmu.org. Posteriorment rebreu un correu amb l'enllaç de Zoom de la taula.

Com en les edicions anteriors, les conclusions d'aquest XII Espai Despuig s'editaran en la col·lecció de publicacions que du el mateix nom.

Trobareu el programa definitiu del col·loqui al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.