Els Tastets de Patrimoni de tardor del 2017 se centren en dos elements patrimonials de les Terres de l'Ebre

Els Tastets de Patrimoni de tardor del 2017 se centren en dos elements patrimonials de les Terres de l'Ebre 23/10/2017

L'edició de tardor dels Tastets de Patrimoni d'enguany, organitzats per la Biblioteca Pública de Tarragona i per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), estaran dedicats a diferents indrets d'importància històrica de les Terres de l'Ebre. Concretament donaran a conèixer, entre el mes d'octubre i de desembre i a través de dues conferències i d'una sortida cultural, el camp d'aviació de la Sénia i les pintures rupestres d'Ulldecona.

Del camp d'aviació de la Sénia en parlarà la presidenta del Centre d'Estudis Seniencs, doctora en Història de l'Art i catedràtica de Geografia i Història, Victòria Almuni,  en la primera conferència del cicle, que tindrà lloc el dia 25 d'octubre. Almuni explicarà el naixement d'aquesta base, creada l'any 1937 pel govern de la República i que prompte va passar a mans de l'exèrcit franquista, així com el seu ús actual com a centre d'interpretació per a explicar el paper de l'aviació en la guerra i l'impacte que aquestes instal·lacions van tenir sobre la població civil. La conferència d'Alumni, així com la segona xerrada del cicle, es realitzaran a les 19 hores en la mateixa biblioteca tarragonina.

L'encarregat de parlar de les pintures rupestres d'Ulldecona en el segon plat dels Tastets que se servirà el 22 de novembre serà el professor d'Història, tècnic de turisme  de l'Ajuntament d'Ulldecona i actual director del Centre d'Interpretació d'Art Rupestre Abrics de l'Ermita, Agustí Vericat. Sota el títol ”Un passeig per la Història. El Conjunt Rupestre de la Serra de Godall”, Vericat parlarà d'aquest conjunt d'una qualitat excepcional, que l'any 1998 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que forma part de la Ruta de l'Art Rupestre creada el 2005 pel Museu d'Arqueologia de Catalunya. 

Per tancar el cicle de tardor, el dia 2 de desembre, se serviran les postres, una sortida per a conèixer in situ els dos elements tractats en les conferències: el camp d'aviació de la Sénia i les pintures rupestres d'Ulldecona. Totes dues aniran a càrrec dels mateixos ponents.

Les dues conferències són d'assistència lliure. Quant a la sortida, té un preu de 30 euros i inclou el dinar i els desplaçaments dels participants des de Tarragona. Les inscripcions es poden fer a la Secció Local de la Biblioteca de Tarragona i a l’adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.