I Jornada sobre historiografia local. Aportacions sobre la II República

I Jornada sobre historiografia local. Aportacions sobre la II República 06/10/2017

Al llarg dels últims anys, s’han realitzat nombroses iniciatives amb l’objectiu d’analitzar la situació de la història local. Enguany, en el marc de la celebració del 75è aniversari de l’IEI i dels 25 anys de la CCEPC, es dona un pas més endavant amb la proposta d’organitzar unes jornades que es podrien celebrar cada dos anys i que tindrien com a resultat una publicació. Aquestes jornades es plantegen com l’exposició d’un estat de la qüestió de l’aportació feta a la historiografia general des de la recerca local i comarcal. Les publicacions resultants de les jornades permetrien identificar què han aportat els estudis locals a certes temàtiques historiogràfiques.

Cada edició de les jornades tindrà un objecte d’estudi (un període històric o bé una temàtica concreta) sobre el qual se sap que hi ha aportacions significatives. La primera edició d’aquesta jornada, organitzada per la CCEPC, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Institut Ramon Muntaner i que es durà a terme el 18 de novembre de 2017 a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, a Lleida, es dedicarà a la II República.

D’aquesta manera, s’han establert 9 subtemes sobre la II República que analitzaran diferents historiadors/es especialistes en cada temàtica, per tal d’establir un estat de la qüestió de cadascun d’ells. Aquests treballs, i les corresponents bibliografies, formaran part d’una posterior publicació.

La jornada, doncs, s’estructurarà al voltant de diferents taules rodones amb moderadors que faran intervenir els ponents que han desenvolupat els subtemes establerts i es tancarà amb un  epíleg final sobre possibles línies d’investigació sobre la II República encara sense explorar.

Trobareu la primera circular de la jornada al document adjunt a aquesta notícia. Per a més informació: CCEPC. Tel. 933248585 ext.131. A/e: ccepc@iec.cat

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.