IV Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2017 2017-03-25

Descripció
L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) convoquen la quarta edició de la Beca de recerca històrica «Terra d’Ateneus». Aquest ajut, dotat amb 3.000 euros i la publicació del treball per l’Editorial Afers, es va crear el 2014 per incentivar l’elaboració de projectes centrats en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en algun indret de l’àmbit català i des del punt de vista històric. La convocatòria és oberta a totes les persones investigadores de centres d’estudis locals i comarcals i el termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 24 de març de 2017. El termini per a la realització del treball serà entre juny de 2017 i juny de 2018.

Segons les bases, la proposta haurà d’incloure l’estudi, com a mínim, de 2 ateneus i la seva incidència en el context cultural. A l’hora de puntuar els treballs presentats es tindran en compte criteris com l’interès científic del projecte, la metodologia de treball i l’historial científic dels sol·licitants i es donarà preferència als estudis de territoris i ateneus que estiguin federats i als que tractin temes inèdits en la zona escollida. Els treballs, junt a la sol·licitud, s’hauran d’enviar obligatòriament per correu postal, tot i que també s’ha de fer arribar per correu electrònic a nuria@irmu.org. El veredicte es farà públic a principis de juny de 2017.

La beca compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l’Obra Social de la Caixa.
Bases de la IV Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2017

  Convocatòries