II Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2015 2015-03-02

Descripció
La Federació d'Ateneus de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner. Fundació Privada dels Centres
d'Estudis de Parla Catalana, amb el patrocini de l'Obra Social de la Caixa i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la
Generalitat de Catalunya, convoquen una beca de recerca històrica a un projecte centrat en l'estudi de la repercussió social de l'associacionisme cultural ateneístic en un territori concret des del punt de vista històric. Aquesta beca conjunta s'emmarca dins el Pla de l'Associacionisme Cultural 2014-2016 del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

CARACTERÍSTIQUES

S'atorgarà una beca a un projecte de recerca inèdit, centrat en l'estudi de la repercussió social de l'associacionisme cultural ateneístic en un territori concret des del punt de vista històric. La proposta haurà d'incloure l'estudi de com a mínim dos ateneus de l'àmbit geogràfic estudiat i la incidència de l'activitat d'aquests ateneus en el context cultural.

DOTACIÓ

La beca estarà dotada amb 3.000 € i amb l'edició de l'estudi en una col·lecció vinculada a aquesta beca. El termini per a la realització del treball serà entre abril i desembre de 2015.


DESTINATARIS
Poden optar-hi investigadors dels centres d'estudis locals i comarcals que presentin de forma individual o col·lectiva una proposta que s'adeqüi a les bases d'aquesta convocatòria.

SOL·LICITUDS I TERMINI DE PRESENTACIÓ

La documentació sol·licitada juntament amb el formulari de sol·licitud adjunt a aquesta convocatòria ha de ser obligatòriament enviada per correu postal i per correu electrònic de manera simultània.
- Per correu ordinari a la seu de l'Institut Ramon Muntaner, Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l'Ebre N-420 s/n, Móra la Nova 43770, Ribera d'Ebre. Hauran de ser documents originals. Aquesta tramesa es considera l'única vàlida als
efectes de compliment dels terminis de la convocatòria.
- No s'admetran sol·licituds amb data d'admissió de correus posterior al termini de la convocatòria.
- En format electrònic a mcarme@irmu.org (només tindrà valor instrumental, però en cap cas es donarà validesa amb registre d'entrada ni podrà substituir a la tramesa per correu ordinari).

El termini de presentació de les sol·licituds és el 2 de març de 2015.

Podeu consultar les bases completes d'aquesta beca al document adjunt.
Descarrega document Descarrega document

  Convocatòries