2002: Volem viure de la terra! Els pagesos en lluita. 1976-1979

Estat actual Disponible Preu exposició i trasllat 2
Centre Centre d'Estudis del Gaià
Descripció temàtica
Exposició que pretenia mostrar les lluites socials protagonitzades per la Unió de Pagesos a les comarques del Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Camp de Tarragona als inicis de la transició. A partir d'un fons fotogràfic de l'arxiu Santesmases-Rabadà, de manifestacions, mítings, tractorades, completat amb d'altres aportacions fotogràfiques es presentaven deu reportatges de distintes accions de lluita dirigides per la Unió de Pagesos.
Ha estat exposada a Vila-rodona, Salomó, Vilafranca del Penedès, la Pobla de Mafumet, Perafort, Constantí, la Riera de Gaià, Riudoms, la SElva del Camp, el Morell, Tarragona, Cambrils i Vallmoll.
Descripció formal
L'Exposició consta de vuitanta-vuit fotografies ampliades, presentades en 84 quadres de 40x50 més tres plafons grans de presentació que es munten de manera triangular.

L’exposició es pot muntar de diverses maneres:
1. De manera lineal, amb els quadres posats un al costat de l’altre.
2. A partir d’un muntatge amb els quadres col•locats en doble fila, es pot fer un muntatge d’uns 32 metres lineals.
3. Si per limitacions d’espai, les dimensions han de ser menors, es pot adaptar l’exposició a cada un dels casos específics.

Condicions de préstec:

1. L’exposició itinerant pot ser demanada per qualsevol institució o entitat, connectant telefònicament, o per correu electrònic, amb la finalitat de concretar les dates.

2. El període de cessió és variable segons cada cas però es recomana que no sigui inferior a 7 dies ni superior a 1 mes.

3. Una vegada les dates estiguin acordades telefònicament, es transmetrà al CEG una butlleta complimentada i signada per tal de confirmar la cessió. Entre la recepció d’aquesta butlleta i la data prevista per l’inici del préstec és convenient que hi hagi, com a mínim, un marge de 15 dies.

4. El CEG gestiona el muntatge de l’exposició; el cost d’aquest, que comprèn el desplaçament fins al lloc de destí, el muntatge de l’exposició i la tornada al lloc d’origen, serà de 180€.

5. L’exposició haurà de ser recollida en les mateixes condicions en la que es deixi.. Qualsevol dany o desperfecte que es produeixi s’haurà de comunicar immediatament al CEG.

6. Els preus de l’exposició són:
Muntatge i desplaçament de l’exposició és de 180€
Lloguer de l’exposició; compra de 20 llibres a preu de soci (9€ + IVA), amb 3€ de marge sobre el preu de venda al públic del llibre i del vídeo; aquests es podran posar a la venda per l’entitat o institució que llogui l’exposició.
Elements complementaris
Es va editar catàleg, segon volum de la col·lecció Montagut.
Llibre de 144 p. d’un format de 22 x 24 cm amb totes les fotografies de l’exposició acompanyades d’un pròleg de Pep Riera, una introducció d’Andreu Mayayo i deu entrevistes amb dirigents de la Unió de Pagesos de l’època. El llibre va acompanyat d’un vídeo que recull imatges de dues manifestacions i d’una tractorada.

  Exposicions